یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ |۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 24, 2024
علی کورانی

حجت الاسلام والمسلمین علی کورانی سحرگاه امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ دارفانی را وداع گفت.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علی کورانی عاملی پژوهشگر و محقق تاریخ اسلام و بنیانگذار و مدیر مرکز «تحقیقات‌ المعجم الفقهی» سحرگاه امروز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در قم دارفانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت

استاد علی کورانی ۲۲ نوامبر سال ۱۹۴۴م برابر با ۶ ذو الحجة ۱۳۶۳ق در خانواده‌ای مذهبی در روستای یاطر یکی از توابع استان صور  لبنان به دنیا آمد.

او برادر شیخ حسین کورانی بنیان‌گذار و عضو فقید شورای رهبری حزب‌الله در قم بود. پدرش محمدقاسم کورانی که با سید عبدالحسین شرف‌الدین ارتباط خاصی داشت.

استاد کورانی به تشویق «آیت‌الله سید عبدالحسین شرف‌الدین» دروس حوزوی را آغاز کرد و زیر نظر «آیت‌الله شیخ ابراهیم سلیمان» دروس مقدمات را گذراند.

سال ۱۹۵۸م به نجف اشرف هجرت کرد و دروس مقدمات و سطح را در محضر حضرات آیات «محمدتقی فقیه»، «سید علاء بحرالعلوم»، «شیخ محمدتقی ایروانی»، «سید محمدباقر حکیم» و «سید سعید حکیم» تکمیل کرد. سپس در درس خارج «آیت‌الله خوئی» و «شهید سید محمدباقر صدر» حاضر شد.

او نماینده آیت‌الله سید محسن حکیم در شهر الخالص تابع استان دیالی و سپس در سال ۱۹۶۷ نماینده ایشان در کویت و نماینده آیت‌الله العظمی ابوالقاسم خویی نیز بوده است.

سال ۱۹۷۴م به لبنان بازگشت و به تحقیق و تألیف پرداخت. در همان زمان در فعالیت‌های اجتماعی همچون «ساخت مسجد» و «بیمارستان» نیز حضور قابل توجهی داشت.

با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به حوزه علمیه قم آمد و کار تألیف و تدریس را ادامه داد و با حمایت «آیت‌الله العظمی گلپایگانی(ره)» مرکز المعجم الفقهی را تأسیس کرد و با حمایت «آیت‌الله العظمی سیستانی» مرکز المصطفی للدراسات‌الدینیة در زمینه عقائد اسلامی را بنا نهاد.

آثار:

الف)- کتب

آیات الغدیر؛

الانتصار: أهم مناظرات الشیعة فی شبکات الإنترنت؛

الحق المبین؛

السؤال و الإشکال؛

العقائد الإسلامیة؛

المکة فی ضمیر المسلم؛

الوهابیة و التوحید؛

تدوین القرآن؛

ثمار الأفکار؛

جواهر التاریخ؛

عصر الظهور؛

فلسفة الصلاة؛

معجم أحادیث الإمام المهدی.

ب)- مقالات

آشنایی با مرکز معجم فقهی آیت‌الله گلپایگانی(ره)؛

ایرانیان و نقش آنان در دوران ظهور؛

بحثی در باب نور؛

پژوهشی در اسباب نزول آیه «اکمال دین»؛

مهدویت در عصر حاضر.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • محمودى IN ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۳۰
    0 0
    روحش شاد. فقيهى هدفمند و دانشمند وفرزانه وعالمى محقق وپرهيزكار وتلاشگرى ولايي بود. خداوند با مواليتان محشور فرمايد.